Устойчиво развитие в България

Блогът на Основа

Тук ще откриете интервюта с лидери в устойчивия бизнес и добрите примери от България и света. Ще споделяме инсайти от реализираните ни проекти и всички важни новини и законови промени, свързани със зелените политики и зеления бизнес в България. 

новини

Gabrovo Green Accelerator с грант от 25 000 лв. за зелен стартъп

Акселераторът ще подкрепи с 25 000 лева български стартъп, който защити най-добрият проект зa зeлeни бизнec инновации и идеи. 

интервю

AKIND: Устойчивият бизнес трябва да бъде прозрачен

Създателката на шведския бранд за етично произведени бижута “AKIND” – Ана Уауандър разказва пред екипа на Основа, какъв е отпечатъкът на бижутерийната индустрия върху околната среда и как е оставила работата си, за да се посвети на устойчив бизнес. 

Нашите Проекти

Masterchef с по-малко отпадъци

Днес ще ви разкажем за практиките, които екипът на Masterchef прилага, за да намали своите отпадъци и за ролята на Основа в тези процеси.

 
Европа

Европейците планират да ограничат полетите и месото заради климата

Данни на ЕИБ показват, че повечето европейски граждани възнамеряват да летят по-малко и вече консумират по-малко месо, за да помогнат в борбата с климатичните промени, сподели Reuters.

Guide

Как да поставим цели за устойчивост на компанията си през 2021 г?

Предлагаме ви няколко стъпки, с които да изберете най-правилните цели за устойчивост за бизнеса си през 2021 г.

Интервю

LAM'ON: Природосъобразният бизнес е печелившо решение

Основателите на иновативния български зелен стартъп – LAM’ON разказват за бизнес модела си, проблемите, пред които се изправят и как устойчивият бизнес може да бъде печеливш.

Конкурс

Основа помага на българския онлайн бизнес да стане по-зелен и да намали разходите си​

Основа стартира инициатива за зелена трансформация на онлайн магазините у нас. Кампанията ще започне с конкурс, а победителят ще получи серия от безплатни консултации, анализ и стратегия, чрез които да оптимизира процесите си, намалявайки разходите и въглеродните си емисии. 

получавайте първи важните новини

Абонирайте се