Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 38

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 40
Основа спечели финансиране за иновативен проект за устойчив бизнес | Основа

Основа спечели финансиране за иновативен проект за устойчив бизнес

основа с отличие за иновативен зелен бизнес

Основа спечели начално финансиране от 5000 EUR от ClimAccelerator Black Sea за разработване на първата безплатна дигитална платформа на български език за изчисляване на парниковите емисии (GHG) на бизнеса.

Платформата цели да даде възможност на компаниите у нас напълно безплатно и самостоятелно да изчислят обхват 1 и 2 от парниковите емисии, които генерират. За разработката ѝ екипът на Основа ще обедини усилия с климатични учени. Платоформата ще се базира на утвърдения GHG протокол. 

На следващ етап създателите на платформата ще работят по допълването на калкулатора и с обхващащия пълен спектър обхват 3.

обхват 1,2,3 на парникови газове ghg protocol
Изт: GHG Protocol

“Вярваме в научно-базираният подход, а изчисляването на парниковите емисии е първия и ключов етап от процеса по намаляването им. За да постигнем по-голяма промяна, ние искаме да го направим максимално достъпно за повече компании и нас.” – споделят Божана Загорчева и Симона Стилиянова, основатели на Основа.  

Членове на журито в конкурса бяха Септимиу Постелнику (Главен оперативен директор и зам. председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк), Магдалена Малеева („Горичка“), Димитър Енчев (Управляващ партньор в „Postscriptum Ventures“), Ваня Манова (Мениджър на „Mastercard” за България, Северна Македония, Албания и Косово), Костадин Андонов, Координатор иновации (“WWF Bulgaria”), Виолета Недева (Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във фондация „Америка за България“). 

 

За ClimAccelerator Black Sea 

ClimAccelerator Black Sea e програма за ускоряване и финансиране на решения за еко-иновации, която допринася за екологичната устойчивост и намаляването на емисиите въглероден диоксид в атмосферата. Акселераторът за стартиращи еко-идеи е подходящ за екипи, които имат амбиция да развият бизнес моделите си в областта на кръговата икономика и да работят в посока преодоляване на последиците от климатичните промени. В България проектът се реализира от Innovation Starter Accelerator, като част от консорциум Румъния-България, с водещ партньор Impact Hub Bucharest и в партньорство с Climate Vertical. ClimAccelerator Black Sea се финансира от публично-частното иновационно партньорство EIT Climate-KIC на Европейския съюз.

 
eit_ris_colour_logo_web

Основа

Member of

Свържете се с нас

hi@osnova.bg

Последвайте ни