Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 38

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/osnovabg/public_html/wp-content/plugins/easy-font-icons/lib/mm-easy-font-icons.php on line 40
Employee engagement: Ценна пластмаса или как да ангажираме екипа си по екологични въпроси | Основа

Employee engagement: Ценна пластмаса или как да ангажираме екипа си по екологични въпроси

Ценна пластмаса

Днес ще ви разкажем за една от най-цветните и забавни работилници, по които сме работили с клиентите си в Основа. Заедно с Ценна пластмаса – София и екипа на А1 успяхме да превърнем само за няколко часа два огромни чувала (5 кг.) пластмасови отпадъци в полезни предмети за ежедневието.

Все повече компании се свързват с нас в желанието да им помогнем в ангажирането на екипите си по темите за околната среда. През изминалата година организирахме редица събития и обучения, обхващащи различни аспекти и принципи на устойчивото развитие, и днес ще ви разкажем за едно от тях, което се нареди сред нашите лични фаворити.  

Какво представлява движението Precious Plastic?

precious plastic
Сн: Precious Plastic

Precious Plastic (preciousplastic.com) е независимо глобално движение, към което в момента участват над 500 независими работилници по целия свят. Всички участници гледат на тоновете пластмасовите отпадъци като ресурс и ценна суровина. Георги Балинов и Радостин Русев стартират българското ателие за преработка на пластмаса през 2019 като са част от тази световна инициатива. Те собственоръчно рециклират пластмаса, благодарение на специално оборудване и превръщат отпадъците в полезни и красиви предмети.

Как премина работилницата?

Заедно с екип от ентусиасти на А1 прекарахме цяла съботна сутрин в приятна обстановка и разнообразни дейности. Жоро и Радо откриха събитието с кратка увлекателна лекция, по време на която споделиха какви са видовете пластмаса, как се преработват, колко пъти може да се случи това и какво представлява инициативата Precious Plastic.

Ценна пластмаса Основа А1
Сн: А1 България

След това запретнахме ръкави и се разделихме на 3 групи, всяка от които премина през 3 станции за преработка на пластмасата. Първата група сортира различни видове опаковки по вид пластмаса и по цвят, премахна ненужни етикети. Втората подготви сортираната пластмаса като я шредира, за да стане лесна за последваща обработка. Всеки участник имаше възможност да си избере предмет, който да изработи като стойка за телефон, поставка за чаша, карабинер и др.. Сглобихме шаблон за целта и използвахме специална машина за затопляне на материала до нужната температура и воала – държахме в ръцете си крайния продукт!

Благодарим на А1 България за гласуваното доверие, и на Ценна пластмаса – София за страхотната съвместна работа.

Важно: Рециклирането е една от последните стъпки, които можем да направим, за да намалим отпадъците си. Както в бизнеса, така и като потребители, преди това трябва да се стремим да намалим използваните ресурси по начало и да търсим алтернативи за многократна употреба.

Искате ли да организираме специално събитие, което да ангажира вашия екип? Свържете се с нас.

ценна пластмаса Основа А1
Сн: А1 България

Ценна пластмаса търсят доброволци

Присъединете се към тях

Ценна пластмаса търсят доброволци. Научете повече от мисията в Time Heroes или от техния сайт preciousplasticsofia.com.  Последвайте ги във Facebook и Instagram, както YouTube

лого ценна пластмаса
Ценна пластмаса лого

Основа

Member of
Funded by

Последвайте ни