Основа помага на българския онлайн бизнес да стане по-зелен и да намали разходите си

основа конкурс зелена трансформация

Важно: Срокът за кандидастване в конкурса се удължава до 14.01.2021 г.

Основа стартира инициатива за зелена трансформация на онлайн магазините у нас. Кампанията ще започне с конкурс, а победителят ще получи серия от безплатни консултации, анализ и стратегия, чрез които да оптимизира процесите си, намалявайки разходите и въглеродните си емисии. 

В настоящия момент развитието на бизнеса онлайн е по-важно от всякога, както за икономиката, така и за здравето и безопасността на обществото. Това, обаче, генерира множество отпадъци и въглеродни емисии, които се отразяват върху нашето здраве и околната среда.

В следствие на нарастващата онлайн търговия до 2030 г. се очаква броят на използваните транспортни средства глобално да нарасне с 36%. Това ще доведе до повишаване на отделяните въглеродни емисии с ⅓. Освен това ще увеличи времето ни за придвижване средно с 11 минути. [1]

Това ни провокира да стартираме инициатива за зелена трансформация на онлайн магазините в България. Кампанията ще започне с конкурс, а победителят ще може да се възползва от серия от безплатни консултации, анализ и разработване на зелена стратегия на стойност 3000 лв. В резултат от съвместната ни работа онлайн магазинът ще оптимизира процесите си, намалявайки разходите и въглеродните си емисии.

Как да се включа в конкурса?

Всички собственици на електронни магазини, които желаят да се включат, могат да го направят като изпълнят следните 2 лесни стъпки: 

  • Попълнят форма с кратко представяне на компанията и основните предизвикателства, пред които се изправя, за да направи бизнеса си по-устойчив. 
  • Формулират своята мотивация за по-зелен бизнес в едно изречение и споделят в социалните мрежи на компанията с #ПоПътяНаУстойчивотоРазвитие и @weareosnova. По желание могат да използвате специалния банер, който сме подготвили.

Като продължение на кампанията ще представим поредица от успешни истории на зелени онлайн магазини. В серия от интервюта основателите на онлайн магазини, които са изградили бизнеса си на принципите на устойчиво развитие, ще споделят как те се справят вече с подобни предизвикателства.

Какво може да направи всеки един индивидуален потребител?

Тагнете любимия си онлайн магазина под постовете ни в социалните мрежи, за да го предизвикате да започне зелена трансформация и да намали отпечатъка, който оставя върху природата.

Крайният срок за записване е 14.01.2021 г. Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип, между всички онлайн магазини, изпълнили правилата за участие и ще бъде обявен на 18.01.2021 г. на нашата Facebook страница. 

Пълните условия на кампанията можете да откриете тук

Очакваме вашите заявки и пожелаваме успех на всички! Ако имате въпроси, не се колебайте да ни потърсите на hi@osnova.bg 

  1. World Economic Forum